Kategori "Topluluk"

Filipinler'de Deniz Alanında Farkındalık

İçinde Güncellemeler, Topluluk tarafından

Ulusal Sahil Gözetleme Merkezi: Ülkenin Denizcilik Kurumları Arası Yapılanmasına Bir Bakış

Deniz alanı farkındalığı(MDA), Uluslararası Denizcilik Örgütü tarafından deniz alanıyla ilişkili olan ve güvenliği, emniyeti, ekonomiyi veya çevreyi etkileyebilecek her şeyin etkin bir şekilde anlaşılması olarak tanımlanmaktadır. Deniz alanı, denizcilikle ilgili tüm faaliyetler, altyapı, insanlar, kargo, gemiler ve diğer ulaşım araçları da dahil olmak üzere bir deniz, okyanus veya diğer seyrüsefere elverişli su yolunun üzerinde, altında, ilgili, bitişiğinde veya sınırında bulunan tüm alanlar ve şeyler olarak tanımlanır.

Filipinler Ulusal Sahil Gözetleme Merkezi'nde Kıdemli İstihbarat Analisti olarak görev yapan Ely Loyd A. Villarosa'nın aşağıdaki makalesi elimize ulaştı: Makale, deniz güvenliği operasyonları için kurumlar arası mekanizmalar sağlayan tek devlet kurumu olan Filipinler Ulusal Sahil Gözetleme Merkezi hakkındadır. NCWC, ABD hükümeti tarafından Savunma Tehdit Azaltma Ajansı aracılığıyla finanse edilmiştir.

2011 yılında dönemin Devlet Başkanı Benigno S. Aquino III, Filipinler'in denizcilik alanında yönetişimi geliştirmeye yönelik denizcilik sorunları ve deniz güvenliği operasyonları konusunda koordineli ve tutarlı bir yaklaşım için kurumlar arası merkezi bir mekanizma olarak Ulusal Sahil Gözetleme Sistemini oluşturan 57 sayılı İdari Emri imzaladı. Sistemin organlarından biri de Sistemin uygulama ve işletme kolu olan Ulusal Sahil Gözetleme Merkezi'dir. 

Daha fazlasını okuyun...

Gemi Gözlemcisi Spotlight: Almanya'dan Joana

Toplum içinde tarafından

2021 yılında tutkulu gemi gözlemcilerimizi ön plana çıkarmaya başladık. Her ay, FleetMon.com'un başka bir gemi gözlemcisini tanıtıyoruz. Nisan ayında, Bavyera, Almanya'dan bir iç deniz kaptanı olan Joana (Kullanıcı adı: Joanapen) ile tanışacaksınız.

Denizcilik geçmişiniz nedir?

Adım Joana; 60 yaşındayım ve Almanya'nın Münih kenti yakınlarındaki Dachau bölgesinde küçük bir köyde yaşıyorum. Mesleğim iç sularda kaptanlık, çoğunlukla Straubing ve Vilshofen arasında Tuna Nehri üzerinde kılavuz kaptanlık yapıyorum. Haftada bir kez gemi çekimi yapıyorum. Zaman zaman, yaklaşık 14 günlüğüne yedek olarak (tatil veya hastalık değişimi) başka sulara da gidiyorum.

Daha fazlasını okuyun...

FleetMon Denizcilik Galerisi Mart 2021

Toplum içinde tarafından

FleetMon Denizcilik Galerisi'nin ilk sayısına hoş geldiniz. Her ay blogumuzda belirli bir kategorideki en iyi denizcilik fotoğraflarının yer aldığı özel bir bölüm bulacaksınız. Sadece topluluğumuz tarafından "Haftanın Fotoğrafı" ve "Ayın Fotoğrafı" için oylanan en popüler fotoğrafları görmekle kalmayacaksınız. Ayrıca daha az popüler olan ancak aynı şekilde olağanüstü olan özel çekimleri ve fotoğrafları da görüntüleme şansına sahipsiniz.

Bu ay, aylık Denizcilik Galerimizde en iyi römorkör fotoğraflarından bir seçkiyi sergilemekle başlayacağız. Harika gemi fotoğraflarının tadını çıkarın!

Daha fazlasını okuyun...

Gemi Gözlemcisi Spot Işığı: Büyük Britanya'dan Malcolm

Toplum içinde tarafından

2021 yılında, tutkulu gemi gözlemcilerimizi ön plana çıkarmaya başladık. Her ay, FleetMon.com 'un başka bir gemi gözlemcisini veya denizcilik meraklısını kurumsal blogda tanıtıyoruz. Mart ayında, Büyük Britanya'dan Malcolm Cranfield (Kullanıcı adı: Cranfield) ile tanışacaksınız.

Eylül 2020'de topluluğumuza üye oldu ve FleetMon adresine 33 farklı gemi için 55 gemi fotoğrafı yükledi. Malcolm, tüm hayatını kapsayan geniş bir denizcilik geçmişine sahiptir.

Daha fazlasını okuyun...

AIS İstasyonu Güncellemesi 02/2021

İçinde Topluluk, AIS İstasyon Güncellemesi tarafından

Her ay, karasal AIS kapsamımızı dünya çapında nasıl genişlettiğimize dair bir güncelleme alırsınız. Küresel denizcilik şeffaflığına katkıda bulunmak için bir AIS Ortağı olun. AIS alıcı istasyon ağımızın en son başarılarını duyuruyoruz.

Yeni karasal AIS kapsamının küresel dağılımı

Yeni AIS istasyonları ve liman kapsamı

Şubat 2021'e kadar 2020'nin son çeyreğinde kazandığımız yeni karasal AIS istasyonlarına ve liman kapsamına bir göz atın.

Daha fazlasını okuyun...

Gemi Gözlemcisi Spot Işığı: Yunanistan'dan Nektarios

Toplum içinde tarafından

2020 gibi kaotik ve çılgın bir yılın ardından, yeni yıla FleetMon.com'da gerçekten önem verdiğimiz şeye dönerek başladık. Cevap hemen aklımıza geldi - Elbette topluluğumuz! Zamanlarını benzersiz gemi görselleri yükleyerek ve veri sayfalarına gemi bilgileri ekleyerek geçiren tüm o harika insanlar. Sizler her gün platformumuza değer katıyorsunuz! Bu nedenle, şu andan itibaren, kurumsal blogda her ay bir gemi gözlemcisini veya denizcilik meraklısını tanıtarak topluluk üyelerimize dikkat çekmek istiyoruz.

Topluluk büyüyor! Bu ay, Eylül 2020'de FleetMon.com'a katılan yeni bir üye ile başlıyoruz: Yunanistan'dan gemi gözlemcisi phduck2k. Şimdiden 120 gemi fotoğrafı yükledi ve neredeyse tüm hayatı boyunca gemi gözlemciliği yaptı.

Daha fazlasını okuyun...

Vancouver, CA'dan AIS Ortağı Andrew ile tanışın

İçinde Topluluk, AIS İstasyon Güncellemesi tarafından

Denizcileri gönüllü olarak destekleyen bir yazılım geliştiricisi

AIS Ortağı Andrew'un ev ofisi. Arka planda Vancouver limanını ve solda FleetMon AIS antenini görüyorsunuz.

AIS Ortağı olmak için başvurmak çok kolaydı. Sadece formu doldurdum ve kısa bir süre sonra bir AIS destek üyesi bana ulaştı. FleetMon adresine gönderim adresimi gönderdim, postaneden istasyonu aldım ve tüm bileşenleri bağladım. Ofisim yüksekte ve limanı görebiliyor, bu yüzden anteni monte ettim, anteni AIS alıcısına taktım ve ardından alıcıyı yönlendiricime taktım.

Andrew, FleetMon Vancouver, CN'den AIS Ortağı
Daha fazlasını okuyun...